Marcos was sinds het begin van Metropolis betrokken als correspondent in Spanje. In 2016 kwam hij vanwege de Olympische Spelen in Rio de Janeiro terecht, waar hij sindsdien is gebleven. Hij houdt ervan om eenvoudige reportages te maken die een universeel verhaal creëren, waar iedereen wel iets in herkent. Zijn favoriete verhalen zijn het wonder van La Laguna, over een dorp waar maar twee mensen wonen, en de laatste pornobioscoop in Spanje. Marcos verwerkt altijd een beetje van zichzelf in de verhalen die hij maakt, in de manier waarop hij vragen stelt of de antwoorden die hij selecteert voor in de uiteindelijke reportage.

Op eigen benen

2021

In een weeshuis in Brazilië is het de bedoeling dat je uit huis gaat wanneer je 18 wordt. Voor Marina is het bijna zover en ze bereidt zich alvast voor. Want hoe pak je dat aan als je geen familie hebt om op terug te vallen?

Influencers

2021

In deze aflevering volgt Metropolis influencers die hun invloed op een bijzondere manier aanwenden. Marcos gaat langs bij granfluencer Helena, die met haar 81 jaar nog altijd de catwalk op gaat in lingerie. Haar boodschap? Je moet je blijven laten zien, ook als je een paar jaartjes ouder bent. 

Dakloos

2021

Een plek onder de zon, maar geen eigen huis. De meeste van ons hoeven het gelukkig nooit mee te maken. Je huis verliezen en geen dak meer boven je hoofd hebben. Want je huis, dat is je kasteel. Op het strand van Rio de Janeiro, in Brazilië, vond onze correspondent Castelinho, een man die weinig middelen heeft, maar overloopt van creativiteit. Zijn huis is letterlijk een kasteel. Van zand, wel te verstaan. 

ook interessant bij dit thema

Mijn nieuwe thuis

2021

De meeste mensen sterven in het land waar ze geboren zijn. Maar bij sommigen begint het op een goede dag te kriebelen. Die verkassen naar een compleet ander land. In São Paulo bouwt Gree aan zijn imperium. Zijn ouders stuurden hem naar Brazilië om boekhouder te worden, maar hij ging liever favelarap produceren. De buurtjeugd ligt aan z’n voeten.

Bekijk de reportage ook op YouTube, waar Marcos zelf in de reacties aanwezig is om je vragen te beantwoorden.

ook interessant bij dit thema

Milieustrijders

2020

Diego verkoopt fruit aan automobilisten, maar als de werkdag erop zit is het tijd voor zijn ware passie: afval scheppen. Gewapend met een schepnet zorgt hij ervoor dat de rivier Atuba schoon blijven. In vier jaar heeft hij al zes ton afval eruit geschept. Van plastic flessen, tot mondkapjes, tot injectienaalden.

meer van Marcos ( 1 t/m 9 van 12 )