Marcos is een van onze correspondenten in Brazilië en heeft reportages gemaakt over gender, bijzondere geneeskunde en immigratie.

Marcos was sinds het begin van Metropolis betrokken als correspondent in Spanje. In 2016 kwam hij vanwege de Olympische Spelen in Rio de Janeiro terecht, waar hij sindsdien is gebleven. Hij houdt ervan om eenvoudige reportages te maken die een universeel verhaal creëren, waar iedereen wel iets in herkent. Zijn favoriete verhalen zijn het wonder van La Laguna, over een dorp waar maar twee mensen wonen, en de laatste pornobioscoop in Spanje. Marcos verwerkt altijd een beetje van zichzelf in de verhalen die hij maakt, in de manier waarop hij vragen stelt of de antwoorden die hij selecteert voor in de uiteindelijke reportage.

Aan de wieg

2021

Marcos gaat langs bij een Braziliaanse fotograaf die gespecialiseerd is in zwangerschapsfoto's. Je legt er een maandsalaris voor neer, maar dan heb je ook wel een typisch Braziliaanse, licht pikante set foto's om heel je leven op terug te kijken.

ook interessant bij dit thema

 • Op eigen benen

  2021

  In een weeshuis in Brazilië is het de bedoeling dat je uit huis gaat wanneer je 18 wordt. Voor Marina is het bijna zover en ze bereidt zich alvast voor. Want hoe pak je dat aan als je geen familie hebt om op terug te vallen?

  ook interessant bij dit thema

 • Fietsen

  2021

  In Brazilië volgt Marcos Samuel, die als blinde toch dapper op de fiets stapt. Met behulp van een hand op zijn schouder en een geitenbel aan de fietser voor hem lijkt het Samuel geen enkele moeite te kosten.

  ook interessant bij dit thema

 • Influencers

  2021

  In deze aflevering volgt Metropolis influencers die hun invloed op een bijzondere manier aanwenden. Marcos gaat langs bij granfluencer Helena, die met haar 81 jaar nog altijd de catwalk op gaat in lingerie. Haar boodschap? Je moet je blijven laten zien, ook als je een paar jaartjes ouder bent. 

  ook interessant bij dit thema

 • Dakloos

  2021

  Een plek onder de zon, maar geen eigen huis. De meeste van ons hoeven het gelukkig nooit mee te maken. Je huis verliezen en geen dak meer boven je hoofd hebben. Want je huis, dat is je kasteel. Op het strand van Rio de Janeiro, in Brazilië, vond onze correspondent Castelinho, een man die weinig middelen heeft, maar overloopt van creativiteit. Zijn huis is letterlijk een kasteel. Van zand, wel te verstaan. 

  ook interessant bij dit thema

 • Mijn nieuwe thuis

  2021

  De meeste mensen sterven in het land waar ze geboren zijn. Maar bij sommigen begint het op een goede dag te kriebelen. Die verkassen naar een compleet ander land. In São Paulo bouwt Gree aan zijn imperium. Zijn ouders stuurden hem naar Brazilië om boekhouder te worden, maar hij ging liever favelarap produceren. De buurtjeugd ligt aan z’n voeten.

  Bekijk de reportage ook op YouTube, waar Marcos zelf in de reacties aanwezig is om je vragen te beantwoorden.

  ook interessant bij dit thema

 • Milieustrijders

  2020

  Diego verkoopt fruit aan automobilisten, maar als de werkdag erop zit is het tijd voor zijn ware passie: afval scheppen. Gewapend met een schepnet zorgt hij ervoor dat de rivier Atuba schoon blijven. In vier jaar heeft hij al zes ton afval eruit geschept. Van plastic flessen, tot mondkapjes, tot injectienaalden.