Carren is een van onze correspondenten in Kenia en heeft reportages gemaakt over onder andere bijgeloof, religie, relaties en emancipatie. Kijk hier enkele verhalen van Carren.

Carren woont en werkt in Kisumu en werkt al sinds 2009 voor Metropolis, naar aanleiding van een cursus op het mediapark in Hilversum. In de televisiewereld vond ze haar thuis. Het liefst werkt Carren aan reportages met unieke mensen die de norm naast zich neerleggen en leven op hun eigen manier. De favoriete verhalen in haar archief zijn die over het orgasme, tandenpoetsen met een stokje en poepscheppen als beroep. Met haar werk wil ze de menselijke kant van Afrika laten zien: ongeacht onze achtergrond verlangen we allemaal naar liefde, acceptatie, succes en erkenning. Als Carren niet aan het werk is staat ze op de toneelplanken en zingt, danst en draagt ze gedichten voor.

Pesten

2021

John Ngatia wordt al zijn hele leven gepest omdat hij albinisme heeft. Er worden in dit land nog geregeld albino's vermoord voor hun ledematen, die verborgen krachten zouden bezitten. In zijn jeugd ontsprong John de dans door naar een blindenschool gaan. Inmiddels heeft hij zijn zelfvertrouwen geboost als fotomodel.

ook interessant bij dit thema

 • Op eigen benen

  2021

  Carren in Kenia volgt de 18-jarige Brian die gaat studeren aan de universiteit van Eldoret. Zijn moeder vindt het lastig hem los te laten en ze reist met hem mee om op zoek te gaan naar een kamer.

  ook interessant bij dit thema

 • Knaldrang

  2021

  In de Keniaanse stad Kisumu was het de afgelopen maanden stil op zondag. Omdat de coronabesmettingen opliepen, gingen de kerken dicht. Ishavuka Sharron moest haar kerkdienst online volgen, maar nu kan ze eindelijk weer samen met anderen naar de kerk en voluit zingen. Ze kan haast niet wachten voor 'knaldringing with J.C.'

  ook interessant bij dit thema

 • Mannenwerk, vrouwenwerk

  2021

  Lang was de wereld verdeeld in twee domeinen: dat van de man en dat van de vrouw. Maar er is iets aan het veranderen. Carren zocht naar vrouwen in klassieke mannenberoepen. In de haven van de Keniase stad Kisumu werkt kraanmachinist Claudia. Zij staat haar mannetje, maar is niet de enige: dankzij een vrouwenquotum komen er steeds meer vrouwen in de haven te werken. 

  ook interessant bij dit thema

 • Boze boeren

  2021

  Carren bezoekt boer Sewe, die vele hectaren land kwijtraakt aan overstromingen omdat de regering weigert een dam te bouwen. De overstromingen zijn een gevolg van klimaatverandering.

  Bekijk de reportage ook op YouTube, waar Carren zelf in de reacties aanwezig is om je vragen te beantwoorden.

  ook interessant bij dit thema

 • Mijn valentijn

  2021

  Je hart volgen, we zeggen het vaak en het klinkt aantrekkelijk. Maar makkelijk is het meestal niet. Correspondent Carren gaat op bezoek bij Lawrence en Sally, in een land waar een relatie tussen een oudere vrouw en een jongere man taboe is. Maar Sally had als weduwe ook eigenlijk volgens de traditie met een familielid van haar overleden man moeten trouwen. Lawrence wist dat hij hiermee problemen op de hals haalde, maar de liefde overwon.

  ook interessant bij dit thema

 • Nooit met pensioen

  2021

  In Kenia gaat correspondent Carren op bezoek bij kleermaker Patrick. Hij is bijna tachtig, maar weet het oog van de naald nog feilloos te vinden. Zijn geheim? Hij is erg creatief met zijn ochtendurine.

  Bekijk de reportage ook op YouTube, waar Carren zelf in de reacties aanwezig is om je vragen te beantwoorden.

  ook interessant bij dit thema

 • Schuld en boete

  2021

  In Kenia hebben de deurwaarders weinig inlevingsvermogen. Als je te laat bent met je betaling kan je een flinke groep mannen voor je deur verwachten die onder toezien van de hele straat zonder pardon je koeien en tv in beslag nemen. Carren ging een middag mee met deurwaarder Jairus en zijn 'collega's'.

  Bekijk de reportage ook op YouTube, waar Carren zelf in de reacties aanwezig is om je vragen te beantwoorden.

  ook interessant bij dit thema

 • Fitgirls

  2020

  Nog niet zo lang geleden was het voor veel vrouwen op de wereld taboe te sporten. Maar anno 2020 struikel je in stadsparken van Lima tot Tokyo over de clubjes bootcampende fitgirls. Dat je nooit te oud bent om te sporten bewijst Salina in Kenia. Zij is 67 en richtte een vrouwenvoetbalelftal op. Waar vrouwen voorheen enkel in de keuken werden verwacht lopen ze nu in korte broek over straat, en dat vinden de meeste dorpelingen eigenlijk wel prima.

  Tiny house

  2020

  Klein, kleiner, kleinst. Het is een trend in de westerse wereld. We willen ontspullen en met minder toe kunnen, liefst in een tiny house met mooi uitzicht. Maar soms is een klein huis pure noodzaak. In Kenia vond correspondent Carren het verhaal van nomade Antonella, die met zeven kinderen en haar man in een lemen huisje op het platteland woont. Zelfgemaakt, met een bed van gedroogde geitenpoep.

  Illegale feestjes

  2020

  Door de coronapandemie mogen we niet meer met teveel mensen bij elkaar komen, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. In juli 2020 besloot de president van Kenia alle café's voor onbepaalde tijd te sluiten. Café die illegaal open zijn raken direct hun vergunning kwijt. Carren gaat de sloppenwijk Mathare in waar illegale feestjes worden georganiserd. Daar is Phenny 26 jaar geworden en ze wil toch echt haar verjaardag vieren.

  Het coronavirus

  2020

  In een dorpje in Kenia is Julius Karano een comedian, maar hij zit sinds de coronamaatregelen zonder werk. Hij geeft om zijn gemeenschap en dus trekt hij door het dorp om iedereen in te lichten over het belang van handen wassen, afstand houden en de avondklok respecteren. Ook al kijken sommige mensen hem raar aan, hij bereikt wel zijn doel want zijn boodschap komt over.