VPRO Reisseries

Dit is een overzichtspagina met alle reisseries van de VPRO. Hieronder vind je eerst de meest recente series, dan alle reisseries per continent en de makers ervan. Ten slotte hebben we een overzicht gemaakt van alle series op jaartal. Zoek je favoriete serie en ga de grens over.

uitgelicht

Rond de Noordzee

vanaf 16 april iedere dinsdag om 20.25 uur op NPO 2

In Rond de Noordzee trekt de Belgische documentairemaker Arnout Hauben in gezelschap van cameraman Philippe Niclaes en geluidsman Ruben Callens langs de kusten van de Noordzee, met 575 duizend vierkante kilometer het grootste natuurgebied van Europa: bron van vertier, inspiratie, voedsel, inkomsten, conflicten, en in al zijn onstuimigheid een bedreiging voor onze veiligheid.

Ga naar de site van Rond de Noordzee

speel de reisseriesquiz

Zin om je zomervakantie alvast te boeken? Doe de VPRO Reisseriesquiz en kom erachter welk land en welke reisserie bij je past.

de makers

Jelle Brandt Corstius

Moeilijke landen, vreemde anekdotes, ingetogen commentaar. Dat is de kenmerkende stijl van Jelle Brandt Corstius. De jonge journalist werd bekend met zijn reisverslagen uit Rusland, maar hij heeft inmiddels ook VPRO-series in India en de Kaukasus opgenomen.

Schatgraven: Jelle over zijn favoriete reisseries 

Ruben Terlou

Ruben Terlou is een alleskunner. Hij begon als fotograaf, werd arts en is nu ook programmamaker. Terlou spreekt vloeiend Mandarijn en trok de afgelopen jaren door China om het leven daar vast te leggen. Dat leverde twee documentaireseries over China op.

Ruben Terlou over zijn Chinese droom

Bram Vermeulen

Bram Vermeulen is journalist, correspondent en presentator. Hij vertrok in 2001 naar Afrika en belandde daar via Turkije en het Midden-Oosten opnieuw. Vermeulen is gefascineerd door grenzen en migratie en laat dat zien in zijn documentaireseries.

Schatgraven: Bram Vermeulen over zijn favoriete reisseries

Stef Biemans

In 2004 vertrok Stef naar Nicaragua, waar hij zijn vrouw ontmoette en nooit meer wegging. Stef maakt sinds 2007 allerlei jeugd- en reisseries voor de VPRO zoals Brieven uit Nicaragua, Stefpacking en de series hiernaast. Dat doet hij op z'n Stefs: vol nieuwsgierigheid en met een tikkeltje Biemanshumor.

Stef over zijn leven in Nicaragua

Sunny Bergman

Sunny Bergman maakte naam als feministische documentairemaker en leverde sindsdien maatschappijkritische programma's af: over de zwarte-pietendiscussie, toekomstdromen en de beperkte houdbaarheid van mensen. Voor de programma's hiernaast trok ze de grens over, altijd met haar eigen beleving en verbazing als vertrekpunt.

Lees ook: 'De wereld volgens Sunny' →

meer makers

Wil je meer makers zien? Klik dan hieronder op open.

advertentie